Shatavari bra för din repoduktiva hälsa

Shatavari har använts under århundraden i Indien för att förbättra reproduktiv hälsa, framförallt hos kvinnor. Det används också som hjälp för matsmältningssystemet. Det är alltså ett preparat som funkar för både män och kvinnor och för alla åldrar. För mer info, kolla här https://www.mrherb.se/produkt/shatavari/.

Precis som för alla andra superfoods är näringstätheten stor. Detta innebär att man även med förhållandevis små portioner får i sig mycket olika ämnen, ofta hela dagsbehovet eller mer av ett specifikt näringsämne.

Det finns bla i tablettform. Det används ofta i det ayurvediska systemet. Ayurveda är en form av medicin som är väldigt gammal och väldigt frekvent utövad i Indien, där det inte betraktas som alternativt, utan är deras form för medicin, helt enkelt. Detta på samma sätt som Kina har ett gammalt system för behandling av sjukdomar som är skiljer sig mycket från vårt.

Shatavari är både medicin och mat

Kan man tänka på ayurveda tänker man ofta på meditation, och liknande saker, men sanningen är att maten har en precis lika viktig funktion i detta gamla medicinska system. Maten räknas till och med som medicin, dvs det vi äter ska också ha en direkt hälsopåverkan och vara balanserande mot olika problem. 

Shatavari räknas därför som både medicin och mat. Dess effekter på den reproduktiva hälsan gör att den är vanligt förekommande i det sammanhanget, och har spridit sig numera också som en superfood i västvärlden. Här konsumeras det ofta som en ingrediens i till exempel smoothies och anhängarna av den här matkulturen blir fler och fler.

Om man vill få mer Z värde för pengarna är det smart att handla bulkpulver istället för tabletter. Detta beror givetvis på hur mycket man tänkt att använda. Då får man också någonting som passar bra till smoothien och det kan kombineras med de flesta andra superfoods till dina egna specialrecept. Detta kan göra det lite lättare än att peta i sig en gigantisk samling tabletter varje morgon.​