Viktigt med rätt stöd till barn

Idag finns det många barn, som har en familjemedlem i fängelse. Det krävs rätt stöd till barn som har detta i sitt liv just nu. Det finns en organisation som vet att stöd till barn är något som man måste satsa på. De heter Bufff, vilket står för Barn och ungdom med förälder/familjemedlem i fängelse. Besök deras hemsida för att läsa mer om vad de står för och vad de gör. 

När en medlem i familjen blir gripen så är stöd till barn och även resterande familj något viktigt. Bufff är till för alla familjemedlemmar och de som jobbar på denna organisation har ofta egen erfarenhet av att haft en familjemedlem fängslad.

Barn behöver få rätt sorts stöd

besök Bufff​När det kommer till stöd till barn, så är det idag lite så att de glöms bort i det stora hela om en familjemedlem blir gripen. Det är där Bufff kommer in. De vet att det måste in med stöd till barn och övriga familjemedlemmar. Idag är det ganska många barn som har en familjemedlem som sitter i fängelse. 

Man räknar med att det är runt 30 000 barn i Sverige och 1 miljon i hela Europa som har en förälder som sitter i fängelse. Det kan vara skönt för dessa barn att få det stöd de behöver och någon att tala med om det. Besök Bufff och se vad de kan göra för er. Utöver att finnas där för att lyssna på barnen så ordnar de även med aktiviteter och annat.